Vår vidunderlige verden

Brunnakke, Anas penelope  


© www.ecosystema.ru/




© www.ecosystema.ru/

Hannen hos brunnakkene har brunt hode og et kremgult forhode og krone, som på bildet ovenfor,
mens hunnen er brun i fargen, med et blått nebb med svart tupp.

  
© www.ecosystema.ru/

Brunnakkene hekker i Skandinavia og det nordlige Russland, men vinteren tilbringer de lengre sydpå i Europa, Asia og Afrika.
I England kaqn man finne noen få hekkende fugler, som også blir der vinteren igjennom.


© www.ecosystema.ru/


© www.ecosystema.ru/

Før egglegging er brunnakkeparene gjerne aggressive overfor andre par, ulikt ender flest. Fremmede hunner jages i
forfølginsflukt av hannene. Men etter klekkingen er brunnakene sosiale, og det er ikke uvanlig at flere kull slår seg sammen.
Senere drar de hver til sitt, og da hender det ofte at ungene forveksles, og drar med feil mamma....

  
Her er det hanner som har det travelt.
© www.ecosystema.ru/




Myvatn, Iceland 2004
© www.vulkaner.no
Bilder fra Rusbiophoto er tatt i Russland, Yamalo-Nenetsky AO
© www.ecosystema.ru/


Tekst Meny - Hurtig veileder til våre sider
Google
 
Web www.vulkaner.no


bukkm.gif
DYR

over 250

birdm.jpg
FUGLER

over 500

flower.jpg
FLORA

over 225
dolphin.gif
HAVDYR
globe.gif
REISER
globe.gif
VULKANER




This page has been made with Macromedia Dreamweaver