Vår vidunderlige verden

Rørdrum, Botaurus stellaris  



© http://www.ecosystema.ru/




© Arthur Grosset

Bestanden i England og rundt Middelhavet ser ut til å være stillestående, mens hekking finner sted andre steder fra sentral og nord- Europa til det sydlige Sibir og helt til Stillehavet. Disse fuglene tilbringer vinteren lengere syd i Afrika og Asia. Det er også en fast bestand i Syd Afrika.

Det er en stor hegre, omtrent på størrelse med dens slektning Gråhegren, Ardea cinerea, og er gulbrun i fjærdrakten.
Den flyr ikke så ofte, og vanligvis ved soloppgang og -nedgang. I flukten har den brede vinger, en kraftig utseende front.


© Klaus Mortensen, Danmark

Dens føde henter den utelukkende i siv- og halmområder, og ver meget vanskelig å få øye på når den er på bakken.
Føden består vesentlig av fisk, frosk og innsekter.
Tekst ovenfor fra Arthur Grosset

ARKive video - Bittern in reed bed habitat
Rørdrum i sitt rette element
BBC Natural History Unit
http://www.arkive.org



© Anders Hammergart, Danmark
Kun sjeldent i Norge om vinteren. Flest observert i Rogaland og Østfold, siste gang i Sarpsborg i 1994.
Norges fugler. Det Beste A/S 1997  


Tekst Meny - Hurtig veileder til våre sider
Google
 
Web www.vulkaner.no


bukkm.gif
DYR

over 250

birdm.jpg
FUGLER

over 500

flower.jpg
FLORA

over 225
dolphin.gif
HAVDYR
globe.gif
REISER
globe.gif
VULKANER




This page has been made with Macromedia Dreamweaver