Vår vidunderlige verden

Sanglerke, Alauda arvensis  
  

© http://www.ecosystema.ru/

2008: 9.mars, de første 9 ankom idag.





Det er dette vi husker når vi hører den om våren..
Å høre den synge i flukten kan være nokså frustrerende, fordi den holder seg på det samme punktet
omkring 50-100 m over bakken, og kan være vanskelig å se til tross for at du hører den ganske så klart.


  
© www.ecosystema.ru/
Sanglerken holder seg på oppdyrket mark og åpne sletter.
Den hekker i det meste av Europa og deler av Asia.

Om våren legger den 2-3 egg, men får ofte et neste kull hvor den legger 4-5 egg.
Det er hunnen som ruger på dem, men begge foreldrene mater dem i de 8 dagene de ligger i reiret.
Deretter drar de selv på jakt etter insekter, frø og larver, og kanskje en og annen meitemark eller snile.



© Arthur Grosset
Den er gråaktig brun stripet på øverste deler og på framsiden, men med en uplettet hvit mage.


© Arthur Grosset
Sanglerken, Alauda arvensis, er en av de mindre fuglearter.
Den er hovedsakelig stedfast i vest, mens den østlige bestanden trekker lengere syover om vinteren.
Men også i den vestlige delen, er det mange fugler som trekker nedover til kystområdene
når høsten kommer.
Asiatiske fugler dukker opp som trekkfugler i Alaska;
fuglen er også innført til Hawaii og det vestlige Nord-Amerika.


ARKive video - Skylark eggs in nest, feeds chicks
Sanglerke med egg og unger som mates.
BBC Natural History Unit
http://www.arkive.org


© Arthur Grosset
Sanglerken er 16 til 18 cm lang, og kjent over alt for hannens sang om våren.
Sangen varer vanligvis i 2 til 3 minutter, men har tendens til å være lenger senere i sesongen.


Tekst Meny - Hurtig veileder til våre sider
Google
 
Web www.vulkaner.no


bukkm.gif
DYR

over 250

birdm.jpg
FUGLER

over 500

flower.jpg
FLORA

over 225
dolphin.gif
HAVDYR
globe.gif
REISER
globe.gif
VULKANER




This page has been made with Macromedia Dreamweaver