Vår vidunderlige verden

Blåmeis, Parus caeruleus  


© http://www.ecosystema.ru/


  
© www.ecosystema.ru/

Blåmeisen finnes over det meste av Europa og deler av Midt-Østen.
Den finnes i løvskog eller blandingsskog, parker og hager, forutsatt at det finnes egnede reir-huler tilgjengelig. Reirene har de oftest i et hull i et tre eller i en vegg.



© www.ecosystema.ru/

Den lever hovedsakelig av insekter og edderkopper, men spiser også frø, frukt, nektar og pollen.
Den er liten, rundt hode og kort nakke.
Kronen er blå med et hvitt hode, som også har en svart stripe over øyet.
Underdelen er gul med en smal grå stripe midt på magen.



© www.ecosystema.ru/
tekst ovenfor: © Arthur Grosset
Blåmeisen har av og til 2 kull. I hvert kull får den mellom 8 og 12 hvite egg med rødbrune flekker.
Hunnen ruger ut eggene i løpet av 12-16 dager, hvoretter ungene mates av begge foreldrene,
til de forlater reiret etter 14 dager.


Tekst Meny - Hurtig veileder til våre sider
Google
 
Web www.vulkaner.no


bukkm.gif
DYR

over 250

birdm.jpg
FUGLER

over 500

flower.jpg
FLORA

over 225
dolphin.gif
HAVDYR
globe.gif
REISER
globe.gif
VULKANER




This page has been made with Macromedia Dreamweaver