Vår vidunderlige verden

Toppmeis, Parus cristatus  

UK: Crested Tit DK: Top-mejse topmejse FI: Töyhtötiainen FR: Mésange huppée NL: Kuifmees IT: Cincia dal ciuffo HU: Búbos cinege Haubenmeise
PL: Sikora czubatka SK: Sýkorka chochlatá CZ: Sýkora parukárka ES: Herrerillo capuchino SE: Tofsmes HU: Búboscinege LT: Kuoduotoji zyle



© http://www.ecosystema.ru/




Photo: © Norman Hagen

Toppmeisen finnes over det meste av kontinental Europa og østover til Ural-fjellene i Russland,
men på de britiske øyer kun i det nordlige av Skotland.
I Nord-Europa foretrekker den furuskog, og i skotland blir den assosiert med den skosk furu,
som faktisk er den samme som vi har som vanlig furu her i Norge..Pinus sylvestris.
Lengere syd i Europa finnes den også i blandingsskog.


© - lubomir hlasek
Toppmeisen har reiret sitt i huller i trærne eller i en trestump.
Den lever av insekter, edderkopper og konglefrø.
Det er en lite fugl, med brunaktig rygg og gråhvit underpart.
Hodet er svart og hvitt med den særpregede toppen øverst.


© - lubomir hlasek
Det er toppen på hodet som gjør den vanskelig å blande sammen med andre fugler.
Imidlertid er den ikke så velkjent som andre meiser, da den er en typisk skogsfugl.
Det hender dog om vinteren at den kan vise seg på fodringsbrettet,
men den hekker aldri i parker og hager, som så mange andre av meisene.



Tekst Meny - Hurtig veileder til våre sider
Google
 
Web www.vulkaner.no


bukkm.gif
DYR

over 250

birdm.jpg
FUGLER

over 500

flower.jpg
FLORA

over 225
dolphin.gif
HAVDYR
globe.gif
REISER
globe.gif
VULKANER




This page has been made with Macromedia Dreamweaver