Å fortelle andre mennesker hva de skal like eller ikke like,
det er en
vanskelig ting å gjøre. Så det vil jeg ikke.
Men hva jeg kan gjøre, er å fortelle litt om hvordan
man får tak i mat,
mens man er her nede på Kanari-øyene.
Naturligvis er det restauranter i Puerto del Carmen, og over alt
ellers på øya. Store restauranter og små. Gode
spisesteder, og ikke-så-gode.
Vi har alltid tilbrakt ihvert fall én kveld på Bar
Playa, som ligger like utenfor
dykker-stranda, nord for havnen i Puerto del Carmen. De har noen
utrolig velsmakende
fiskeanretninger der. Det er mulig det er fordi de ga oss en uforglemmelig
opplevelse
første gangen vi besøkte dem. Vi forsøkte på
spansk (?) å spørre hva slags fisk
de hadde å tilby - og avgårde bar det - ut på
kjøkkenet, hvor de viste oss absolutt
alt de hadde, inkludert både akkar og blekksprut.
Et annet sted vi pleier å besøke hver gang,er den
lille strand-restauranten
midt i byen, nede ved stranden, under palmene. Et nydelig sted om
kvelden
med en glimrende 'Ensalada Especial'. Navnet på stedet?
'El Candil'. (Oljelampen). Naturligvis har de en fyldig middagsmeny
også.
Vi er veldig glad i Peking-and, så vårt tredje besøk
går ofte til en kina-
restaurant. Det er mange av dem her, og vanskelig å si hvem
av dem man foretrekker.
Det kommer selvfølgelig også an på hvor på
strandpromenaden de ligger - den er alt for lang
å gå opp og ned før middag....
På vår siste tur, dro vi sydover med bil, og i Yaiza
fikk vi øye på (ikke så veldig lett - kan hende
du må spørre) et nydelig gammel sted, La Era.
En ekte 'Restaurante Canario'. Et meget pent sted å stoppe,
og mye å se på.
Heller ikke skal man glemme å fortelle om den lille, men
for oss verdifulle,
filippinske ta-med-hjem-mat butikken, midt i den gamle hovedgaten,
Reine Sofia.
For 600 Ptas eller der omkring, kan du ta med mer enn nødvendig
for to 'gamle' mennesker,
ihvertfall hvis du har litt ris ved siden av, eller et par rundstykker.
Kylling, paella, kaniner og mange andre delikate blandinger.
Menyen er lang, og det er også listen over de ganger vi har
besøkt dette stedet,
når vi har returnert etter en hel dag sydpå, på
vår utrettelige jakt etter ensomme strender....
down south hunting for lonely beaches......
vi har mottatt denne e-mail:
HEI JEG ER BARE TI ÅR GAMMEL MEN ROMANTICA ER ETT FINT STED
OG SPISE (MEST FOR VOKSNE) JEG HAR VÆRT ILANZAROTE 15 GANGER.
MEN DE SOM HAR MED BARN SOV PÅ PLAYA FLAMINGO VI HAR HUS I
MONTANA BAJA LIKE VED EN VULKAN
FRA 10 ÅR GAMMLE MEG
|
Følgende tips mottatt i februar
2005:
Må anbefale 2 restauranter som vi var veldig fornøyd
med både mat og service:
1. El Cangrejo Rojo, Calle Roque Nublo på
vei ned til havnen i gamlebyen.
Ønskes velkommen på trappen av en blid jente
og følges opp "på loftet" til hovmester.
Nydelig utsikt til havet, solnedgangen kan ikke nytes på
et bedre
sted. God service og smakfull mat.
2. Bodecos, Calle Teide (som starter ved kirken
i gamlebyen)
Eies av irsk/polsk par. Fantastisk innredning og nydelig "hjemmelaget"
mat.
Rolig sted hvor man kan nyte maten og småprate uten
stressende kelnere/gjester rundt deg.
Med vennlig hilsen
Randi Pedersen
|
I sentrum, bl.a. i Reine Sofia, ligger flere store supermarcadoer,
og kjøttdiskene har
ihvertfall hittil (før ku-galskapen bredte seg) vært
velfyllte. Stor var overraskelsen hos
min kone, da hun bestilte en halv kilo kjøttdeig, og slakteren
grep det flotteste fine
kjøttstykket du kunne tenke deg, og hev det opp i kvernen.....
Men, som sagt, å mene hvordan du spiser best -
ute eller hjemme -
og på en stor og flott restaurant med hvit duk - eller på
den norske med
kjøttkaker og surkål - eller en hamburger på
en fortauskafé -
det må du avgjøre selv.