Vår vidunderlige verden

Ile de Reunion

Fjell og dype dalerTakaMaka-dalen med Marsouins-elven med dens små bielver, ligger i et av de skjønneste naturområder på hele Reunion.

Sist på 40-tallet satte man ut regnbueørret her.
I motsetning til arten i Frankrike, gjør denne seg bemerket for sin ekstraordinære kvalitet.

Idag har man bygd et kjempemessig kraftanlegg med tilsvarende demninger, noe som til enhver tid kan true sportsfiskere og andre langs elvens løp, og ikke minst fisken, om det slippes ut uønskede vannmengder fra magasinene.


Besøkende turister og ikke minst kløft-vandrere/klatrere som har stortrivdes i disse områder, blir nå nektet adgang. Selv så langt unna som på Reunion i Det Indiske Hav er det altså mulig å få naturområdene ødelagt av dagens teknologiske energikrevende samfunn.

Oppe i høyden, inne i mellom fjellene, ligger det små nydelige Creole-hus, åkrene henger nedover fjellskråningene, og innimellom beiter kveget. Sukkerrør danner et grønt belte rundt hele øya, men først og fremst er det skogene på de vulkanske fjellene, med sine dype daler og kløfter med elveløp som kjennetegner øya.


Flere steder kan du gå lange turer oppe på viddene - hvis du bare kan klare å klatre opp på dem. Får du det til, får du en fantastisk utsikt, som de neste bildene tydelig viser.

Piton des Neiges med Ileta Cordes i forgrunnen


Circe de Cilaos


Piton des Neiges


Piton des Neiges med sine 3069 moh


Utsikt fra Piton des Neiges I
 

Utsikt fra Piton des Neiges II

Du har kanskje aldri forestilt deg at en tur til en liten øy i Det Indiske Hav skulle kunne gi en fjellklatrer de helt store utfordringene, men her taler vel kanskje bildene for seg selv???

Alle bilder hvor intet annet er nevnt er Copyright ©Pål Biseth


Tekst Meny - Hurtig veileder til våre sider
Google
 
Web www.vulkaner.no


bukkm.gif
DYR

over 250

birdm.jpg
FUGLER

over 500

flower.jpg
FLORA

over 225
dolphin.gif
HAVDYR
globe.gif
REISER
globe.gif
VULKANER
This page has been made with Macromedia Dreamweaver